Vietnam 2020

Matkapäiväkirja

Vietnam: Da nang 2020

Mukana menossa Rauno&Rauno the appiukko

17.1.2020

Junamatka JNS – HKI meni hyvin. Juna vaan 15min myöhässä. Tikkurilassa reilu tunti oltiin ja sitten lähijunalla lentoasemalle. Oli reilusti aikaa. Syötiin ja istuttiin kahvilassa. Qatar Airwaysin lennot HKI – Doha – Da nang. Tosi hyvä palvelu, tarjoilu ja jalkatila. Qatar ei petä koskaan. Eka lento airbussilla, toinen boeingilla (oli ahtaampi). Dohasta lento lähti 1,5h myöhässä. Kaikestaa huolimatta lennot meni nopeasti.

18.1.2020

Tultiin noin 19.30 vietnamin aikaa Da Nangiin. Rajamuodollisuudet sujui todella nopeasti. Pimeellä taksilla ajeltiin hotellille. Maksoi 20$, eli ylihintainen. MAx hinta Vietnamissa pitäisi olla 1€/km. Hotelli oli siisti ja viihtyisä Huone iso, parveke ja merinäköala. Pieni kävely ja unille. Matkaväsy oli kova, matkustettu n.32h kaikkinensa.

19.1.2020

Good morning Vietnam!! Olipa hyvät unet ja mukava herätä lämpimään aamuun. Parvekkeelta mahtavat näkymät. Sitten se suuri kysymys. Aamiainen. Sehän oli tosi hyvä =) Monipuolinen, runsas ja raikas. Mehut todella hyviä! Pekoni sai miinusta. Hedelmät nam. Nam Vietnam nam! Aamiaisen jälkeen käytiin katsastamassa kattoallas. Oli hieno ja allasbaari ja kaikkee, jee! Kävelylle lähettiin ilman päämäärää. Mukava kävellä kun oli aitoa ympäristöä. Sää suosi. Noin +25 ja puolipilvistä. Nähtiin yhtä sun toista. Lepi hotskulla ja uusi kävely. Käytiin myös taxilla market placella. Oli porukkaa kun pipoa ja tavaraa suhteessa siihen! Löysin sieltä sandaalit (180000dong = 7€) ja on  hyvät. Jos jotain ei Vietnamista löydä, ni sitä ei kyllä takuulla tarvii. Kauppahallissa syötiin hyvät nuudelit ja kääryleet (75000 dong = 3€ / 2ann.) Iltakin sujui mukavasti. Hyvä alku lomalle.

20.1.2020

Good morning Vietnam! Toistoa, mutta pakko sanoa, tai siis kirjoittaa. Kaunis aamu, huippuaamupala ja hetki altaalla. Hyvä fiilis=) Lähettiin rannalle, sannalle. Valtava ranta the China beach! Hieno on. Palmuja, hiekkaa ja meri ja toistaiseksi ei aurinkotuolihelvettiä (kovasti tälle rannalle kyllä hotelleja rakennetaan, valitettavasti). Mitäpä muuta. Porukkaa tosi vähän. Eli sesonkiaika ei ole vielä. Joko sanoin hintatasosta. Halpa! Ja kaikki hyvää! No joo.. Rannanjälkeen lepille hotellille. Otettiinkin kunnon huili. Seuraavaksi lähettiin etsimään ruokapaikkaa. Aikamme käveltiin ja valittiin ruokapaikka. missä näytti olevan enimmäkseen paikallisia asiakkaita. Tilattiin kanaa ja chiliä. Chiliä tuli ja kanaa, mutta lautasella oli käytännössä kanaluita, joissa oli pikkupaloja lihaa. Nälkä jäi, mutta maku oli mahtava. Aika perus meininkiä tämmönen ateriointi Vietnamissa. Eipä sitten muuta kuin lenkin jälkeen hotskulle ja unta palloon. Sarkki muuten soitti whatsapp videopuhelun. Oli kiva ylläri =)

21.1.2020

Eka aurinkopäivä! Tosi kuumasti paistaa ja eilen mahanahkani poltin…amatööri. Kiva on aloittaa päivä kun aamiainen on niin hyvä. Jonkin verran lajit vaihtelee. Ei tarttee kahtaviikoo syödä pelkkästään samoja eväitä. Maha täynnä altaalle ja oluelle. Rannalle sannalle mentiin vähän eri kohtaan kun viimeksi. Rantaa nimittäin riittää..noin 30km! Väljää oli. Oltiin monta tulnia Tuli käytyä kahlaamassa, mutta uimaan ei ollut asiaa. Punaiset liput liehui rannalla. Aika kova merenkäynti oli. Matkalla nähtiin jokin linnamainen/kalliomainen rakennus. Käytiin katsomassa paikka. Se oli eräänlainen kylpylä, joka oli joko kiinni tai remontissa. Kaupan kautta hotskulle ja pienen lepin jälkeen taksilla buddhapatsaalle n.8km päähän. Oli hieno nähtävyys. Taksiukkeli ehdotti, että käydään jollain bunkkerillaa vuorella. Oli jyrkkä nousu (autolla) ja perillä näköalapaikka. Ihan ookoo. Selvästi viileämpi ilma. Syötiin kokeeksi hotellilla. Hyvänmakuinen eväs, annos pieni. Iltakävely ja aloeveran osto palaneelle iholle. MAhanahka punotti ikävästi. Puhelu omalta kullalta oli kiva yllätys=)

22.1.2020

Goon morning Vietnam! Pakko! Runsaan aamiaisen jälkeen suoraan rannalle. Porukka hieman lisääntynyt. Tänään mennään Hoi Aniin. Shuttle bussi lähti 16.15. Matka kesti reilun puol tuntia. Matkalla oli sika isoja resortteja ja rakennustyömaita. Kovaa vauhtia rakennetaan rantoja täyteen. Hyvään aikaan tultiin paikkaan. Vielä keretään nähä aitoja juttuja! Hoi Ann oli aika perus turrerysä, mitä nyt muutaman tunnin perusteella kerkeää nähdä. Oli osittain ihan idyllisiä kadunpätkiä. Syötiin katukärrystä corndogit. Nam! Mahaa vaan väänsi jokin aikaisemmin syöty. Hoi Anista ysin maita pois. Pieni kävely ja hotskulle unille.

23.2.2020

Mahaa vääntää, eikä aamupala meinaa maistuu. Ruokamyrkytyshän se iski. Silti lähettiin rantsulle puolikuntosina. Toivottavasti menee nopeesti ohi. Aini! Remu – koiruli on nyt muuttanut meille kotiin. Haluis nähä heti! Rannalta hotskulle ja soitto kotiin..ikävä rakkaita! Vähän vaisu päivä. Lepäilin hotellilla mahapöpön kourissa. Käytiin kuitenkin sotamuseossa. Oli tankkeja ja tykkejä ja kaikkee julmaa. Illalla kävellessä koitin jo vähän syödä. Hyviä kääryleitä oli paikallisessa ravintolassa.

24.1.2020

GMV! Päätettiin lähteä rannan sijasta Marble Mountainsille. N. 10km päässä semmone matalahko vuorirypäs, jossa on temppeleitä, luolia jne…ja paljon aasiaturisteja. Ihan käymisen arvonen paikka. Oli vaan niin kuuma, ettei jokapaikkaa jaksanu kattoo tai kuvata. Lähellä oli älyttömästi patsas- sun muita kivimyymälöitä. Ostin sieltä pienet buddha-patsaat tuliaisiksi kaikille tytöilleni. Hotellilla lepi ja otettiin taksi keskustaan tarkoituksena ostella juttuja. Mutta meidät yllätti TET, eli vietnamilainen uuden vuoden juhla. Juhla kestää 3-9 päivää. Silloin on juhlapyhät ja melkein kaikki kaupat kiinni. Eli ostosreissu oli turha reissu…tai melkein..syötiin nimittäin tosi hyvää kanaa, korean chickeniä. Sielläpä meni iltaan asti ja loppuilta kateltiinki hotskulla leffaa. Yritin selvittää, olisiko lähellä jotain lohikäärmekulkueita tai muita uudenvuoden juhlahumuja, mutta ei tärpänny.

25.1.2020

GMV! Tänää mennään Hueen. Hotellin autolla kyyti klo 9.00. Oli hieno auto. Wifi toimi ja kaikki. Noin 100km/2h matka. Hue on entinen Vietnamin pääkaupunki/keisarin vanhakaupunki. N. 500 000 asukasta nyt. Ajomatkalla näki mukavasti maaseutua, pikkukyliä ja vuoristoa. Niin ja vesipuhveleita. Huessa mentiin ensin keisarin palatsille. Tosi iso alue. Vanhaa ja hienoa. Lipu peräti 200 000 dong/hlö, eli n.8€. Käveltiin alue läpi n. kahessa tunnissa. Oli vaikuttava! Jokaista yksityiskohtaa ei jaksa kirjoittaa. Seuraavaksi mentiin katsomaan jonkin ajan keisarin hautaa. Sekin oli tosi hieno! Hauta oli sademetsässä vuoristossa. Ei hirmu suuri alue. Eikä tupaten täynnä turreja. Vielä viimeiseksi käytiin Huen keskustassa syömässä Lotteriassa, eli paikallisella hesellä. Ihan ookoo. Mikään muu paikka ei ollu auki, niin aika nopeesti lähdettiin hotellin suuntaan. Koko päivä meni. Kuski ja auto olivat hyvät. Hinta 2,4 milj dong eli 100€ yht.

26-30.1.2020

Tiedossa tuhdin aamiaisen jälkeen perusrantapäivä. Ei ollut siis suurempia suunnitelmia. Puolipilvinen sää. Ei tähän mennessä vielä yhtään sadepäivää. Rannan jälkeen käytiin juomassa vietnamilaiset kahvit, jotka ovat omaa luokkaansa. Ekaa kertaa kävin muuten kunnolla uimassa. Alkureissulla tuli käyty nuo kaikki lähialueen nähtävyydet läpi ja nyt on kaikki paikat kiinni. Taitaa mennä loppupäivät virallisesti lepäillessä ja löhötessä rannalla ja syödessä mahdollisimman paljon erilaisia paikallisia herkkuja.

Vietnam kiittää ja kuittaa!

Takaisin matkapäiväkirjoihin

Takaisin etusivulle

Leave a comment